星山パーマカルチャー&フォレストガーデンWS 〜食べれる森のデザインseason.2〜 Hoshiyama Permaculture & Forest Garden WS – Designing an edible forest season.2
5年後の食べれる森を作ろう!! 〜 果樹の植栽・痛んだ果樹のケア・造成のワークショップ 〜Let's make a forest we can eat in 5 years! ~ Workshop on planting fruit trees, caring for damaged fruit trees, and landscaping ~.
昨年10月〜4月で実施中の【星山パーマカルチャー実践コース】では、星山の森の環境を活かしながら保全し、多様な恵みをみんなで分かち合いながら人も自然も循環する暮らしの実践をオンラインとオフラインを組み合わせながら学んでいます。
In the “Hoshiyama Permaculture Practice Course,” which was held from October to April last year, participants learn how to live a life in which both people and nature circulate while making use of and preserving the environment of the Hoshiyama forest and sharing its diverse blessings with others through a combination of online and offline activities.
講師の大村淳さんをお招きして開催する2月のスピンオフワークショップは、
果樹の植樹と剪定のシーズン!ということで、ワイルドな森に実りの豊かさをもたらす植樹とガーデン造成のいろはをご一緒に実践してみましょう✨
今回は、ワークショップ参加だけでなく、大切な「果樹の苗ドネーション」でもご参加いただけます!
植える喜び、育てる喜び、収穫する喜び、見守る喜び、受け継ぐ喜び etc…
遠方にお住まいの方ともご一緒に、ワクワクの森を育てることができますように🌳🌳🌳
Our February spin-off workshop with instructor Jun Omura will be
Season for planting and pruning fruit trees! Let’s learn how to plant trees and create a garden that will bring abundant harvests to a wild forest!
This time, you can participate not only by attending the workshop, but also by making the all-important “fruit tree seedling donation!”
The joy of planting, growing, harvesting, watching over, inheriting, etc…
May we grow an exciting forest together with those who live far away!