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開催終了

2023/02/12 開催

間伐竹を利用した 竹パン作り&BBQ うみやま葉山 里山 レストラン Bamboo bread baking & BBQ using thinned bamboo UMIYAMA Hayama Satoyama Restaurant

秋冬の森は、間伐や整地、森のデザインに忙しい季節!

「楽しみながら里山の保全をしてゆこう!」ということで、
春に向けて間伐する竹を利用して、里山の恵みを味わう美味しい時間をご一緒しましょう!【日時】2月12日(日)10時~15:30時【参加費】大人 6,000円 子ども 5,000円(未就学児は無料)
※参加費は現地でお支払いただきます(現金のみ対応。出来るだけお釣りのないようにご準備ください。)
①竹を使ったBBQ&竹パンづくり体験
②お食事(BBQ)・かっぽ酒(日本酒1合)/飲めない方には美味しい野草茶もご準備します。
③逗子駅からの送迎付き(お酒を飲んでも帰れます♪)

【定員】15名

【集合場所】10:00 JR逗子駅 東口改札(海側)

【注意事項】
・定員になり次第締め切ります。
・ご家族によるお迎えがある方、飲まれない方は星山集合もOK!

【お申し込みサイト】https://satoyamarestaurant.peatix.com/

【スケジュール】
10:00 「JR逗子駅 東口」集合
10:30 「星山」到着
※竹を使った調理体験
13:00 食事
14:00 それぞれの時間をお過ごしください。
15:00 星山 出発
15:30 「JR逗子駅 東口」解散

【持ち物や服装】
汚れても良い動きやすい服装、軍手、防寒対策もしっかりと!
のこぎり(お持ちの方はご持参ください。)

マイ箸・皿・コップ、
かっぽ酒&野草茶以外でご自身で飲みたいお飲み物(アルコール可)
みんなでシェアして食べたいおやつや食べ物など

【雨天・荒天時】
小雨天決行(軽い雨天であれば、調理時以外ゲルの中で暖かく過ごせます。)
開催できないような大規模な荒天や災害時などは別途ご連絡差し上げます。

【キャンセルポリシー】
悪天候による延期、開催者都合のキャンセルの場合はキャンセル料は発生致しません。

8日前まで 30%
7~3日前   50%
2日前〜当日まで  100%

–ご質問・お問い合わせにつきましては—-
info@hoshiyama.org
までお気軽にお尋ねください。

【星山アクセス 〜送迎が必要ない方向へ】

◉JR「逗子」・京浜急行「新逗子」から、JR「逗子」駅前(1番のりば)、京浜急行「逗子・葉山」駅前(南口1番のりば)から京浜急行バス「逗15、16系統(山回り)」に乗車し「水源地」で下車、徒歩15分強(逗子駅からの所要時間約30~40分)

◉お車「横浜横須賀道路」から
逗子ICから逗葉新道経由で6km。横須賀ICから県道27号横須賀葉山線経由で5.2km
住所:神奈川県三浦郡葉山町下山口56

※駐車場に限りがありますので、お車でお越しの方は事前にお問い合わせください。

◉地図
https://goo.gl/maps/YvPYrtcooKgzWb3p8
(Googleマップで検索すると違った場所を案内されることがありますので、下記【アクセスの補足】をご参照ください。)

※上記は星山のフィールドへの地図ですが、駐車場は少し手前にあります。

【アクセスの捕捉】
「水源地入り口」の信号機から入ってきた道を左手に保育園など見ながら道なりに。
さらに清寿苑の看板を左手に見ながら越えて、最初の小道を左折します。
(車線が2本から1本に切り替わるところが目印です。)

緩やかな坂を登ってゆく途中で右手にブルーの外壁の倉庫が現れます。
その倉庫の青い壁の前面の空き地部分が駐車スペースとなっています。
(車の大きさにもよりますが、5~6台ほど駐車できます。)
※駐車場から星山へは歩いて2~3分ほどです。

駐車スペースに車を停めて、そのまま坂道を道なりに登ります。
いくつかの民家を両側に見ながら、最後の細めの小道(左側が畑)を左折。
その道を登りきった正面が星山のフィールドです(大きな看板があります♪)

当日、わからなければお気軽にお電話ください。
080-5656-1172(今村)/090-7722-6080(むろき)

・・・・・主催者プロフィール・・・・・


今村 直樹
株式会社うみのほし代表取締役、TIDE POOL代表、マリンエデュケーター、ライフコーチ​

3歳から水泳を始め、全国大会に出場​
高校時代、レーシングカヤックの日本代表を務める。​

2005〜2008年アウトリガーカヌー世界大会「MOLOKAI HOE」出場​
大学時代、ライフセービングとの出会いにより海に魅せられ、卒業後に渡豪。​
スポーツ&レクリエーションを専門的に学んだのち、マリンガイドやキッズクラブのスタッフとして働きながらライフセービングの技術を習得。​

帰国後は葉山にある「NPO法人オーシャンファミリー」スタッフ、「BEACH 葉山アウトドアフィットネスクラブ」マネージャーを経て、​
2014年、自然学校「TIDE POOL」を設立。子どもたちに自然を通じた学びを届ける。​

2017年、星山プロジェクト始動。​
「葉山の海と山のつながりを意識した環境教育を多世代に伝えたい」という願いを星山の森で実践し始める。​

2019年、コネクション・プラクティスに出会い、共感的コミュニケーションの実践を通した自分自身の変化の手応えから子どもたちの教育現場にも積極的に取り入れ始め、2020年からは、子どもたちを取り巻く保護者たちにも定期的に勉強会を開催している。​
近年はライフコーチとして、個人や企業研修に様々なアクティビティを通じた独自のセッションも行っている。


むろき 優理

株式会社うみのほし(星山プロジェクト): 企画・コーディネート
Human Potential Lab:プロデューサー / コミュニティマネジャー / Being officer
ラジオ寺子屋:プロデューサー/ パーソナリティ
otonoha〜音の波〜 代表 :セラピスト(ボディーワーク・カウンセリング・インタビューセラピー他多数 )
Artist: Sax & インディアンフルート 他

中高校教員→ミュージシャン→セラピストなど、変化に富んだ人生経験を重ねる。

3.11をきっかけにネットラジオをはじめ、日本を縦断しながらWell-Beingな暮らしを実践する人々のインタビューを配信。

私たちを取り巻く外側の環境改善と共に個々人の内側の環境も持続可能にしてゆく必要性を感じ、2014年〜大人のための「ラジオ寺子屋」を企画。暦と養生、懐かしい未来食、パーマカルチャー、NVC、トランジションタウンなどの学びを盛り込んだ年間170本のラジオ講座を配信すると共に、全国にラーニングコミュニティとしての「リアル寺子屋」をプロデュース。

2017年にスタートした星山プロジェクトや、コミュニティメンバーが300人を超えるラーニングコミュニティHuman Potential Lab.の立ち上げから伴走し、プロデューサー、コミュニティマネージャーとして、組織の関係性やコミュニケーションの改善に貢献しながら、大人も子どもも共に未来を育みあえる次世代型「共育」の場づくりに力を注いでいる。

Fall and winter are busy seasons for forest thinning, clearing, and forest design!

Let’s have fun while preserving our satoyama! So, let’s have fun while preserving our satoyama!
Let’s join us for a delicious time tasting the bounty of the satoyama using the bamboos that will be thinned for spring! Date & Time】 February 12 (Sun.) 10:00 – 15:30

Adults 6,000 yen Children 5,000 yen (Free for preschool children)
Participation fee will be paid on site (cash only; please make sure to bring as much change as possible). Please make sure to bring as much change as possible.)
1) BBQ using bamboo & bamboo bread making experience
(2) Meals (BBQ) and kapposhu (1 cup of sake) / Delicious wild plant tea will also be prepared for those who cannot drink.
(3) Transportation from Zushi Station is included (you can go home even after drinking sake♪)

Capacity: 15 people

Meeting place】10:00 JR Zushi Station, East Exit ticket gate (ocean side)

Notes】 【Notice】: ・Registration will be closed as soon as capacity is reached.
Please note that this event will be closed as soon as it reaches capacity.
If you have a family to pick you up, or if you do not drink, you can also meet at Hoshiyama!

Registration site】https://satoyamarestaurant.peatix.com/

Schedule】 【Schedule
10:00 Meet at JR Zushi Station East Exit
10:30 Arrive at “Hoshiyama
Cooking with bamboo
13:00 Dine at Hoshiyama
14:00 Enjoy your time.
15:00 Depart from Hoshiyama
15:30 Dismissal at JR Zushi Station East Exit

What to bring and wear
Wear comfortable clothes that can get dirty, gloves, and warm clothes!
Saw (bring your own if you have one)

My chopsticks, plates, cups, etc.
Beverages you would like to drink by yourself other than Kappo sake & wild plant tea (alcohol is acceptable)
Snacks and food you would like to share with others.

In case of rain or stormy weather
(In case of light rain, you can stay warm in the ger except when cooking.)
We will contact you in the event of a major storm or disaster that makes it impossible to hold the event.

Cancellation Policy
No cancellation fee will be charged in case of postponement due to inclement weather or cancellation by the organizer.

Up to 8 days prior to the event: 30%.
7 to 3 days prior to the event: 50%.
2 days to the day of the event: 100%.

For questions and inquiries, please contact —-
Please feel free to contact us at info@hoshiyama.org
Please feel free to contact us at .

Hoshiyama Access – For those who do not need a pick-up service

From JR Zushi or Keihin Kyuko Line Shin-Zushi, take Keihin Kyuko Bus No. 15 or 16 (mountain-bound) from JR Zushi Station (platform 1) or Keihin Kyuko Line Zushi/Hayama Station (platform 1, south exit), get off at Suigenchi and walk 15 minutes or more (30-40 minutes from Zushi Station).

From Yokohama-Yokosuka Road
6 km from Zushi IC via Zuyo Shin Road; 5.2 km from Yokosuka IC via Prefectural Road No. 27 Yokosuka Hayama Route.
Address: 56 Shimoyamaguchi, Hayama-cho, Miura-gun, Kanagawa Prefecture

*Parking is limited, so please inquire in advance if coming by car.

◉Map
https://goo.gl/maps/YvPYrtcooKgzWb3p8
(Google Maps may show a different location, so please refer to the [Accessibility supplement] below)

*The map above is to the Hoshiyama field, but the parking lot is a little further ahead.

[Access capture].
Follow the road coming in from the traffic light at “Suigenchi Iriguchi (entrance to the water source),” keeping the nursery school and other facilities on your left.
Continue past the sign for Seijuen on your left, and turn left at the first path.
(You will see where the road switches from two lanes to one.)

As you are walking up a gentle slope, you will see a warehouse with a blue exterior wall on your right.
The vacant lot in front of the blue wall of the warehouse is used as a parking space (depending on the size of your car).
(Depending on the size of your car, about 5-6 cars can park there.)
*It is a 2 to 3 minute walk from the parking lot to Hoshiyama.

Park your car in the parking space and follow the road up the slope.
Turn left at the last narrow path (the left side is a field) with some houses on both sides.
The Hoshiyama field is directly in front of you up that road (there is a big sign♪).

Please feel free to call us if you are not sure on the day.
080-5656-1172 (Imamura)/090-7722-6080 (Muroki)

・・・・・ Organizer’s profile: ・・・・・

Naoki Imamura
Representative Director of Uminohoshi Corporation, Representative of TIDE POOL, Marine Educator, Life Coach

Started swimming at age 3 and participated in national competitions
Served as Japan’s representative for racing kayaks during high school.

Participated in the MOLOKAI HOE outrigger canoeing world championships from 2005 to 2008
During college, became fascinated with the ocean through an encounter with lifesaving, and moved to Australia after graduation.
After specializing in sports and recreation, he learned lifesaving skills while working as a marine guide and staff at a kids’ club.

After returning to Japan, he worked as a staff member of “NPO Ocean Family” in Hayama and as a manager of “BEACH Hayama Outdoor Fitness Club”.
In 2014, he established the nature school “TIDE POOL. She is now a member of the “Ocean Family” NPO in Hayama and manager of the “BEACH Hayama Outdoor Fitness Club”.

In 2017, he launched the Hoshiyama Project.
He started to put into practice his wish to “pass on environmental education to multiple generations with an awareness of the connection between the ocean and the mountains in Hayama” in the Hoshiyama forest.

In 2019, he encountered Connection Practice and began to actively incorporate it into children’s education due to the response of his own change through the practice of empathic communication, and since 2020, he has been holding regular study sessions for parents surrounding their children.
In recent years, as a life coach, she also offers unique sessions through various activities for individual and corporate training.

Yuri Muroki

Umino-Hoshi (Hoshiyama Project): Planning and Coordination
Human Potential Lab: Producer / Community manager / Being officer
Radio Terakoya: Producer / Personality
Representative: Therapist (Bodywork, Counseling, Interview Therapy, etc.)
Artist: Sax & Indian Flute, etc.

She has had many varied life experiences, from teaching at a junior high school and high school, to being a musician, to being a therapist, etc. She has also worked as a musician and a musician.

After 3.11, she started an internet radio program, delivering interviews with people who practice a Well-Being lifestyle while traveling across Japan.

In 2014, he started “Radio Terakoya,” a radio program for adults, because he felt the need to improve the outer environment surrounding us as well as the inner environment of each individual to make it sustainable. He delivers 170 radio lectures a year on topics such as calendars and regimen, nostalgic future food, permaculture, NVC, and transition towns, and also produces “Real Terakoya” as a learning community throughout Japan.

As a producer and community manager, he has contributed to improving organizational relationships and communication while accompanying the Hoshiyama Project, which started in 2017, and the learning community Human Potential Lab. with over 300 community members since its inception. As a producer and community manager, he contributes to the improvement of organizational relationships and communication, and focuses on creating next-generation “co-education” spaces where both adults and children can nurture their future together.
*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 

 

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